assalamualaikum

blog ni di create saje2,just nak org diluar tau bahawa lelaki juga mampu menyayangi wanita sepertimana wanita menyayangi lelaki.kire jiwang la blog ni.aku alu2kan coment2 dari sape2 je yang baca.sekian.

Tuesday, 22 February 2011

cinta gile + sewel aku

-cerita bermula kira2 setaun lepas sejak aku bukak akaun tagged.mase tu aku memang single,so niat memang nak cari awek.tengok punye tengok,ada la sorang budak sabah belaja nurse,aku main instant mesej je.tup2 die bg no phone,katenye die jarang on tagged.aku try la,mane tau laki ke yang nak mainkan aku.kol je,perghhhhhhhhh,awek bai.suare ala2 adira gitu(mase tu af8 xstat ag).aku smpt ar mesej 2 3 ari.tapi oleh sebab aku x rase hubungan tu leh g jauh,aku stop je.tapi no die aku x penah padam,bior je dalam henpon.

-tibe2 petang 30 hb jan 2011,ada mesej masuk ke no maxis yang dah jarang2 terima mesej atau kol.mase tu dalam perjalanan nak g repair card bank muammalat.boleh pulak rosak mase ptptn masuk.ku bace mesej itu,sendernye ialah budak tagged yang dah hampir setaun x contact.die cari seorng yang namenye ady zakaria,abg angkat katenye.itu bukan aku.mesej kedua die terus mengadu masalahnye.katenye famili seolah2 buang die.aku seperti biasa,merupakan pendengar yang setia dan sedaya upaya bg nasihat.familinye tidak lagi bg duit belanje,die yang sekarang tengah praktikal di hospital tawau,ckp xde duit untuk tmbg ke airport kuching untuk praktikal sana bulan 3 nanti.aku mase tu,sedar die x mcm aku,hidup lengkap walaupun x mewah.aku ckp,aku akan tolong,survey tiket flight.dalam mase yg same,aku tarbiyah die sikit2,dengan ilmu agama aku yang sikit,dengan niat saling mengingati sesama muslim.malam tu aku survey tiket,harganya rm 76 rggt.aku mesej die,bgtau.aku janji aku bank in esoknye 31hb jan 2011 sebanyak 100.die cukup berterima kasih kat aku.keesokannya,aku g bank in 100 lepas pulang g beli belah.aku mesej die ckp aku dah bank in.heran aku pikir,aku bank in duit kat org yang aku xpenah jumpe dan x kol pun sejak kenal seari yang lepas.

-pas peristiwa bodoh tu,kiteorg selalu mesej,baru nak berkenalan beb.giler btol.mase tu aku btol2 jujur nak tolong die,tanpa niat nak tekel(sebab aku dah lupe gambar dye dalam tagged).mesej xpenah stop,walaupun 10 minit ssekali,kiteorng mesej dari bgn tdo sampai la malam.1 hb 2.2011,masuk ari ketiga mesej,makin akrab,malam tu aku g stadium tgk game bola liga super.mesej ag mase tu,citer pasal birthday.aku 1.3,die 3.3.perghh,dekat gile.aku tanye hadiah bday yg dye inginkan.dye cakap,benda tu ada yang besar dan kecil,tp die suke yg kecil sebab mudah bawa,kaler purple.aku xtau menatang ape tu.dye cakap laptop.oh,i see.mase tu dye citer ada promotion kat kedai digitalwise kat tawau.notebook samsang hanya rm980.aku lak citer impian bday aku,aku cakap impian aku,adalah kasih sayang dari sorg awek.dye tanye benda yang leh dibeli,aku cakap la ktm 125,rm18 k beb.hahaha.dye ckp dye x mampu.dye ckp nanti dye nak bg benda spesel kat aku,aku teka nak bg gambar ek.btol rupanya,aku on je.

-malam tu aku xdapat tdo,aku dapat rasa aku dah stat sayang dye.esoknye,aku kol dye,aku buat keputusan paling gile,aku bg duit rm 1000 untuk dye beli notebook tu. mase tu first time aku kol dye.mase tu kiteorg bual panjang.dye citer dye nak masuk af,nak bantu famili.aku on je walaupun aku x suke org jadi artis.aku sape nak tarbiyah dye lebih2,kan2?mase tu bru aku kenal name dye.esoknye, 3.3.2011,aku pg2 g bank in 1000,g pekan pakai baju melayu di chinese new year,sebab akak aku nikah ari tu,hahahahha.on da way balik,aku blur,aku pikir btol x ape yang aku buat ni.gile ke sewel?ke aku desprite sgt?????2 3 ari tu,aku bz sikit,tapi aku sentiasa letakkan dye sebagai priority aku.mase ni,kiteorg dah berhubby beby dah.5.3.2011,ari yg mendebarkan bg dye,pgg 1000 g bandar nak beli notebook,tapi malang sangat bile notebook promotion dah habis,dye kol aku,tanye mcm mane,aku tanye balik kalo benda tu penting,beli je brand lain.nak dijadikan cerita,ada notebook lenovo harga sama,aku cakap brand lenovo pun ok gak,beli je.dye pun beli.

-pas beli laptop je,dye mcm jauhkan diri dari aku,aku xsedap at,takot kene tipu.aku rilek je,anggap kalo kene tipu pun,tu ujian allah s.w.t.tbe2 dye kol,ckp notebook tu xde camera dan bluetooth,cakap nyesal beli.siap tengking2 aku x puas at.aku ngaku salah aku sume tu.mengalir air mate beb,dye xsedar dan x reti syukur dgn ape yg dye ada.kalo bukan aku dijadikan asbab oleh allah untuk dye dapat notebook tu,memang dye x dapat.aku just leh nasihat.hubungna konon2 cinta cintun makain renggang.aku pun xtau kenape.tiap2 ari aku igtkan dye supaya pupuk sikap bersyukur.sedih beb,tp aku cool je.ilek duluuuuuuuuu.

-cukup 10 hari kenal,aku mintak gambar,dye seolah2 berat at nak bg,ada aje alasannye.tp last2 bg gak selepas sedikit didesak.aku bg gambar aku yang x ensem ni,hubungan makain keruh.mesej sekali sekala.aku mulai redhe mase ni,maybe aku bukan untuk dye.bile cakap aku sayang dye dalam mesej,kompom2 xbalas dah.mase ni aku dah bersaya awak balik.bile berbual dalam fon,tanye ada laki lain ke,comfirm x jawapannya.aku redha je,ni ujian aku.bile aku tanye aku ni penting ke x,dye ckp penting sgt.mase ni,dye beria2 nak jual balik notebook tu,sedih beb,aku sanggup bajet makan 3 rggt seari untuk dapatkan dye notebook tu,dye rilek je nak jual.tiap2 x mesej,tiada benda lain yang ditimbulkan,nak jual notebook.18-20 hb 2,kiteorg langsung x mesej,xdapat kontek langsung.tapi aku tetap setia mesej tiap2 ari bentanye khabar.

-tibe2,malam kelmarin,21.2.2011,dye kol aku,bercakap lama sgt,aku ngs beb,rindu sgt.dye mintak maaf,katenye 3 ari yang dye hilang,dye g sampoerna,aku ok kan je,aku percaya dye beb.semasa bercakap,banyak double meaning aku kuarkan,bukan lucah tau,tpi pasal hubungan kiteorg.byk hint2 positif aku dapat.dye cakap rindu aku,aku tau dye betol2 rindu aku.pastu dye nyanyikan lagi ku ada kamu(adira af8) sebab katenye lagu tu same ngan kisah kiteorg.dye juga cakap skrg ada dua benda penting dalam hidup aku,aku tanye ape?1.study aku.2.dyelah.aku tersentap beb,ada signal positif setelah aku bersabar dan redha.btol ayat yg aku dgr dalam ceramah,org yang redha akan mendapat rezeki yang x pernah terjangka olehnya.pas kol,dye mesej cakap sebenarnya dye dah jual henpon,mase kol,dye pinjam fon member je.sedih beb,xleh mesej ag

-kol 9 malam semalam,22.2.2011,dye kol ag.dye byk nyanyikan lagu untuk aku,lagu ku ada kamu,lagu ciptaan dye sendiri.dye ckp dye serabut sgt mase tu.aku wat byk lawak,layan dye dengan kata2 romantik,sebab aku tau dye perlukan aku mase tu.dan yg wat air mata aku ngalir bile akhir perbualan,dye ckp i love u 2,benda yang dah 2 minggu dye x cakap.aku mintak mase ngan dye senyap jap.dye tanye kenpe?aku cakap aku nak nikmati momen2 indah tu.aku cakap aku takot sgt tu kali terakhir aku dgr,bukannya sebab mati tapi sebab lost kontek ataupun dye dah tggl aku.dye cakap dye baru nak gembire berbual pnjg ngan aku tp tbe2 tersentap dgr kata2 aku.aku tau aku kene sabar,dye insyaallah tetap jd milik aku.


buat NUR AMIEDHA;
-hubby sayang beby sgt2
-hubby akan sentiasa ada masa untuk beby
-beby adalah priority hidup hubby
-masalah beby masalah hubby gak
-hubby x kisah hubby dibuang bile jd sampah dan dipungut bile diperlukan.
























-

2 comments:

  1. bnyakkan b'sbr yer..ad hikmah d sbalik sumer 2..Allah maha adil n mengasihani..wlau aq xknl ko,tpaq tau ko ni lelaki yg betul2 m'hrgai wanita..semoga Allah menemukn ko dgn wanita yg solehah..amin....

    ReplyDelete